Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
Sopot,
Lentre Villes
bilety 190 zł
ulgowy 95 zł
ulgowy 95 zł
niedziela, godz. 16:00 - 19:00
Sopot,
Grand Blue
bilety 250 zł
ulgowy 225 zł
ulgowy 225 zł
Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe, Świętomarcińskie Gęsie Menu Degustacyjne.
Menu zostało przygotowane przez Chefa Jacka Koprowskiego,
a będzie serwowane od 11 do 13 listopada.
W tych dniach nie będzie możliwości zamówienia regularnego menu degustacyjnego.
Menu
amuse bouche
pierś z gęsi / figa / popcorn / lody z foie gras / burak
Chateau Mukhrani, Saperavi, Mtskheta 2012
gyoza z gęsimi sercami / jabłko / kapusta / pangrattato
Kunstler, "Kirchenstück" Riesling Dry, Rheingau 2012
bulion z gęsi / zakwas gryczany / dynia / węgorz / pieczarka
Korenika&Moskon, "Sulne" Kakovostno Suho Vino ZGP, Istria 2007
intermezzo
gęsie udko / marchew / batat / brukiew / jarmuż / jarzębina
Antonin Rodet, Mercey En Sazenay Mercurey Premier Cru AOC, Burgundy 2012
rogal Św. Tomasza / pomarańcza / wanilia
Ximénez-Spínola, Exeptional Harvest Pedro Ximénez NV
Koszt
130 zł/osoba bez wina
225 zł/osoba z selekcją wina
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)
Menu zostało przygotowane przez Chefa Jacka Koprowskiego,
a będzie serwowane od 11 do 13 listopada.
W tych dniach nie będzie możliwości zamówienia regularnego menu degustacyjnego.
Menu
amuse bouche
pierś z gęsi / figa / popcorn / lody z foie gras / burak
Chateau Mukhrani, Saperavi, Mtskheta 2012
gyoza z gęsimi sercami / jabłko / kapusta / pangrattato
Kunstler, "Kirchenstück" Riesling Dry, Rheingau 2012
bulion z gęsi / zakwas gryczany / dynia / węgorz / pieczarka
Korenika&Moskon, "Sulne" Kakovostno Suho Vino ZGP, Istria 2007
intermezzo
gęsie udko / marchew / batat / brukiew / jarmuż / jarzębina
Antonin Rodet, Mercey En Sazenay Mercurey Premier Cru AOC, Burgundy 2012
rogal Św. Tomasza / pomarańcza / wanilia
Ximénez-Spínola, Exeptional Harvest Pedro Ximénez NV
Koszt
130 zł/osoba bez wina
225 zł/osoba z selekcją wina
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)