Kolacje komentowane to już dla nas tradycja przy wprowadzaniu nowej karty. "Ukryte & zapomniane menu" to klasyka jaką znacie i szanujecie, podana w sposób, którego się nie spodziewacie.
Zdjęcia
Podobne wydarzenia
piątek
Gdynia,
Restauracja Biały Królik
bilety 350 zł
niedziela, godz. 16:00 - 19:00
Sopot,
Grand Blue
bilety 250 zł
ulgowy 225 zł
ulgowy 225 zł
Nasza kuchnia i bar prezentuje tradycyjne smaki w nowoczesnym wydaniu, wzbogacone o element zimy i karnawału.
Pamiętacie degustację #kartazmyslow?
"Ukryte & zapomniane menu" to kolejna podróż, w którą chcemy was zabrać. Świeża, podana na nowo, odpowiednio doprawiona i skomponowana. Paweł Wątor szef kuchni eliksiru oraz Oskar Weręża, szef baru Eliksiru pomogą wam oddać się prawdziwej foodpairingowej uczcie, która jednocześnie będzie oficjalną premierą naszej nowej karty!
MENU:
1. ZIMNE NÓŻKI
rilettes z golonki / kiszone kurki / majonez pietruszkowy / kiszona kalarepa / pieczywo rozmarynowe / seler naciowy / piana z octu
ELIKSIR #1
Absolut Elyx / słony karmel / kwaśne zielone jabłko / mleko
2. BARSZCZ
barszcz na zakwasie buraczanym / pierożki
z wędzonką / suszone jabłko / kiszony czosnek / kiszony burak
3. RUSKIE
makaron pietruszkowy / ser twarogowy / pieczony ziemniak / puder z wędzonego twarogu / słonina
ELYX PECULIAR MULE
Absolut Elyx infuzowany czarnym kardamonem / własnej produkcji niskoprocentowe piwo imbirowe doprawione przyprawami korzennymi
4. RISOTTO
ryż arborio / piklowana marchew / puree z marchwi / popcorn z ryżu / dojrzewający ser
TROPIKI ZIMĄ
rum Havana Club 3YO infuzowany kokosem / syrop kakao - kokos na bazie masła klarowanego
5. ROLADA ŚLĄSKA
goleń wołowa / szpik wołowy / czerwona kapusta / kluski śląskie / ogórek kiszony / boczek
SHAKERATO
gin Beefeater infuzowany suszonymi polskimi owocami / gorzki likier Campari / wermut czerwony / likier wiśniowy Cherry Heering
6. MORSZCZUK
smażony let z morszczuka / sos paprykowo - pomarańczowy / kiszona czerwona kapusta / chips z ziemniaka / chrupiąca fasola
FIGAZMAKIEM
Olmeca Altos Reposado infuzowana gami i makiem niebieskim / własnej produkcji marmolada gowa / cytryna / syrop z migdałów
7. SERNIK
pieczony krem waniliowy / śliwka / kruche ciasto / owoce
ESPRESSO-MARTIKI-TINI
pomarańczowo - orzechowe falernum na bazie rumu Havana Club Especial / kawa / likier jeżynowy / piana kakao - kardamon
Głodni? Spragnieni? Ciekawi?
Do zobaczenia w czwartek 18.01.2018!
Pamiętacie degustację #kartazmyslow?
"Ukryte & zapomniane menu" to kolejna podróż, w którą chcemy was zabrać. Świeża, podana na nowo, odpowiednio doprawiona i skomponowana. Paweł Wątor szef kuchni eliksiru oraz Oskar Weręża, szef baru Eliksiru pomogą wam oddać się prawdziwej foodpairingowej uczcie, która jednocześnie będzie oficjalną premierą naszej nowej karty!
MENU:
1. ZIMNE NÓŻKI
rilettes z golonki / kiszone kurki / majonez pietruszkowy / kiszona kalarepa / pieczywo rozmarynowe / seler naciowy / piana z octu
ELIKSIR #1
Absolut Elyx / słony karmel / kwaśne zielone jabłko / mleko
2. BARSZCZ
barszcz na zakwasie buraczanym / pierożki
z wędzonką / suszone jabłko / kiszony czosnek / kiszony burak
3. RUSKIE
makaron pietruszkowy / ser twarogowy / pieczony ziemniak / puder z wędzonego twarogu / słonina
ELYX PECULIAR MULE
Absolut Elyx infuzowany czarnym kardamonem / własnej produkcji niskoprocentowe piwo imbirowe doprawione przyprawami korzennymi
4. RISOTTO
ryż arborio / piklowana marchew / puree z marchwi / popcorn z ryżu / dojrzewający ser
TROPIKI ZIMĄ
rum Havana Club 3YO infuzowany kokosem / syrop kakao - kokos na bazie masła klarowanego
5. ROLADA ŚLĄSKA
goleń wołowa / szpik wołowy / czerwona kapusta / kluski śląskie / ogórek kiszony / boczek
SHAKERATO
gin Beefeater infuzowany suszonymi polskimi owocami / gorzki likier Campari / wermut czerwony / likier wiśniowy Cherry Heering
6. MORSZCZUK
smażony let z morszczuka / sos paprykowo - pomarańczowy / kiszona czerwona kapusta / chips z ziemniaka / chrupiąca fasola
FIGAZMAKIEM
Olmeca Altos Reposado infuzowana gami i makiem niebieskim / własnej produkcji marmolada gowa / cytryna / syrop z migdałów
7. SERNIK
pieczony krem waniliowy / śliwka / kruche ciasto / owoce
ESPRESSO-MARTIKI-TINI
pomarańczowo - orzechowe falernum na bazie rumu Havana Club Especial / kawa / likier jeżynowy / piana kakao - kardamon
Głodni? Spragnieni? Ciekawi?
Do zobaczenia w czwartek 18.01.2018!