Dzieci podczas warsztatów poznają smaki z różnych stron świata. Tym razem zabieramy dzieci do Japonii i zajmiemy się przygotowaniem potraw tak znanych i lubianych przez dzieci. Razem przygotujemy i skomponujemy sushi maki i deser. Warsztaty są skierowanie dla dzieci w wieku 10-14 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
Gdynia,
Experyment
bilety 25 zł
ulgowy 20 zł
ulgowy 20 zł
czwartek - sobota
Gdańsk,
Politechnika Gdańska
Wstęp wolny
Przygotujemy:
Sushi Maki:
- z łososiem świeżym i wędzonym
- z ogórkiem i sezamem
- z marynowaną tykwą (Kampyo)
- ze słodkim omletem (Tamago)
- z awokado
- z krewetkami gotowanymi (Ebi)
Deser:
-lody z zielonej herbaty
Sushi Maki:
- z łososiem świeżym i wędzonym
- z ogórkiem i sezamem
- z marynowaną tykwą (Kampyo)
- ze słodkim omletem (Tamago)
- z awokado
- z krewetkami gotowanymi (Ebi)
Deser:
-lody z zielonej herbaty