• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Bal zimowy

bal
  • sobota, 25 stycznia 2020, godz. 19:00
  • Lokalizacja
    Zamek Gniew Gniew, Zamkowa 3
  • Bilety
    220
    sprzedaż: 58 535-25-37

Hotel Zamek Gniew zaprasza na wyjątkowy Bal Zimowy, który odbędzie się w specjalnie  zaaranżowanym namiocie "rycerskim". W ofercie suto zastawione stoły, zacne trunki, huczne tańce i wiele atrakcji rycersko-zimowych również na świeżym powietrzu.

kwi 27-28

sobota - niedziela, godz. 20:00

bilety 120 zł
maj 12

niedziela, godz. 13:00

Gdańsk, ul. Spacerowa 65
bilety 30 zł
W ofercie:
- Nocleg w komfortowych pokojach wraz ze śniadaniem
- Uroczyste powitanie historyczne salwą armatnią
- Pokazy rycerskie
- Przejażdżki powozem
- Ognisko z grzańcem
- Specjalne menu kolacji przygotowane przez szefa kuchni Mariusza Gachewicza
- Open bar
- Oprawa muzyczna 

Promocyjna oferta na noclegi :
- Pokój 2 os w pałacu Marysieńki  680 zł noclegiem
- Pokój 2 os w hotelu Rycerskim  760 zł z noclegiem
- Pokój 2 os w komnatach zamkowych  z noclegiem - 839 zł z noclegiem

Menu Balu Zimowego:
- Na powitanie Grzaniec Zagłoby na miodzie z goździkami i anyżem
- Stacja Jan III Sobieski - live cooking: kociołek z mięs dzikich, udziec wieprzowy nacierany miodem i goździkami podany na plebejskiej kaszy z warzywami
- Stacja Jan z Jani - live cooking: faszerowane i pieczone ptactwo, podane na pieczonych burakch z omastą i sosem wiśniowym
- Stacja z Pierogami - live cooking: pierogi z kapustą i grzybami jak i mięsne z omastą
- Stacja Zawiszy Czarnego - live cooking: pieczona golonka peklowana podana na kapuście z grzybami i chrzanem

Na dworzu
- Stacja Husarska: zupa gulaszowa pikantna z wieprzowiny, żur z prawdziwkami i boczkiem, pieczone pstrągi na żywym ogniu, kaszanka podana z cebulą, doprawiona cząbrem i szałwią, szaszłyki pieczone na szablach podane z karmelizowaną cebulą, grzaniec podgrzewany na żywym ogniu w kotle

- Bufet ciepły Michała Wołodyjowskiego: roladki z indyka ze szpinakiem i suszonym pomidorem w sosie gorgonzola, łosoś pieczony w cieście francuskim podany z sosem rybnym, policzki z dzika konfitowane w tłuszczu podane z sosem z leśnych owoców, rolada ze szczupaka z rodzynkami podana z sosem chrzanowym, kurczak pieczony podany na kuskusie z warzywami i orzechami nerkowcca, wątróbka cielęca z figami i szalotką, pieczone pierogi z farszem oriętalnym

- Stół Zygmunta Von Ramungena: łopatka wieprzowa szpikowana słoniną, udziec wieprzowy marynowana w goździkach, zapiekana w miodzie, pasztet z dziczyzny z borowikami, pasztet wieprzowy z polędwiczką z sarny marynowanej w miodzie, boczek pieczony z zielonym pieprzem i czosnkiem pieczonym, łopatka pieczona po staropolsku nadziewana cebulą i boczkiem, schab marynowany w warzywach, wędzony w drzewie gruszy, boczek nacierany czonkiem i majerankiem, wędzony, ćwikła z chrzanem, chrzan ze śmietaną, sos tatarski, marynaty z zamkowej piwnicy, smalec, pieczywo, masło

- Bufet zimny Zygmunt Waza: tatar ze śledzia holenderskiego podany na sosie tatarskim, schab zawijany z piklowanym ogórkiem, babeczki z konfiturą z czerwonej z serem pleśniowym, łosoś marynowany podany z musem chrzanowym i jabłkiem kompresowanym, mus z kaczki z pistacjami i galaretką z czarnej porzeczki, pierś z kaczki podana z sosem mandarynkowym, schab pieczony podany z sosem tuńczykowo - kaparowym, terine z buraka czerwonego podana z kozim serem i figami, rostbef wołowy pieczona w niskiej temperaturze podany z sosem BBQ, boczek pieczony z zielonym pieprzem i czosnkiem pieczonym, boczek nacierany czonkiem i majerankiem, ćwikła z chrzanem/chrzan ze śmietaną,
sos tatarski/smalec, sałatka z kurczakiem pieczonym z jajem, boczkiem i parmezanem, sałata z rawioli szpinakowym z kawałkami duszonej polędwiczki, sałatka ze szpinaku z kawałkami sera pleśniowego, gruszki, kurczaka i grzankami ziołowymi, sałatka z rukoli pieczonej wołowiny, orzechów karmelizowanych i chrupiących warzyw

- Stacja Królowej Marysieńki - live cooking: lody rzemieślnicze, tort orzechowy z chrupiącym spodem, sernik na białej czekoladzie pieczony w niskiej temperaturze, mus z mango i marakui/włoskie tiramisu, mus czekoladowy podany z wiśniami, panna cotta o nucie cytryny podana z sosem malinowym, ciasta z zamkowej cukierni
Open bar
Wino białe czerwone/ Wódka Żóbrówka / soki/ woda w stoły
Wino białe czerwone/ Wódka Żóbrówka/ Whisky Grand's/ Piwo Specjal
Woda/ Napoje owocowe/ Napoje gazowane

Opinie