Zapraszamy na bal karnawałowy w Karczmie Swojak.
Podobne wydarzenia
sobota - niedziela, godz. 20:00
Gdańsk,
Wykrzyknik akademia zabawy
bilety 120 zł
niedziela, godz. 13:00
Gdańsk,
ul. Spacerowa 65
bilety 30 zł
MENU
Zupa:
Rosół wołowo drobiowy z makaronem domowej roboty
Drugie danie:
Zrazy z wieprza faszerowane boczkiem wędzonym, cebulą i ogórkiem kiszonym podane z ziemniakami z wody i buraczkami zasmażanym
Zimne zakąski do kieliszka:
Galareta z kury wiejskiej i warzyw
Śledź po wiejsku marynowany w occie i cebuli
Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą
Jaja faszerowane na dwa sposoby
Tatar w klasycznej odsłonie
Deska pieczystych mięs:
Rolada z drobiu faszerowana warzywami
Rolada wołowa z białą kiełbasą z kaszubskiej masarnii
Rolada z wieprza faszerowana papryczkami peperoni
Polędwiczka faszerowana śliwką wędzoną
Pasztet z watróbek kurzych aromatyzowany tymiankiem
Sałatka:
Sałatka ziemniaczana ze śledziem
Zielone sałaty z pieczonym burakiem i dynia , orzechami oraz serem zagrodowym
Dodatki:
Pieczywo, masło, ogórki kiszone , smalec , musztarda, chrzan
Na ciepło w trakcie imprezy:
Żurek z białą kiełbasą prosto z kaszubskiej masarnii podany z jajem i ziemniakami
Gulasz wołowy aromatyzowany kminkiem podany z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym
Napoje:
Serwis Kawowy oraz Herbaciany dostępny przez calą uroczystość b/o
Woda z mięta i cytryną podana w dzbankach 0,5l / Osoba
Soki 0,5l Osoba
ALKOHOLE we własnym zakresie Lub kupione u Nas w lokalu
Zupa:
Rosół wołowo drobiowy z makaronem domowej roboty
Drugie danie:
Zrazy z wieprza faszerowane boczkiem wędzonym, cebulą i ogórkiem kiszonym podane z ziemniakami z wody i buraczkami zasmażanym
Zimne zakąski do kieliszka:
Galareta z kury wiejskiej i warzyw
Śledź po wiejsku marynowany w occie i cebuli
Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą
Jaja faszerowane na dwa sposoby
Tatar w klasycznej odsłonie
Deska pieczystych mięs:
Rolada z drobiu faszerowana warzywami
Rolada wołowa z białą kiełbasą z kaszubskiej masarnii
Rolada z wieprza faszerowana papryczkami peperoni
Polędwiczka faszerowana śliwką wędzoną
Pasztet z watróbek kurzych aromatyzowany tymiankiem
Sałatka:
Sałatka ziemniaczana ze śledziem
Zielone sałaty z pieczonym burakiem i dynia , orzechami oraz serem zagrodowym
Dodatki:
Pieczywo, masło, ogórki kiszone , smalec , musztarda, chrzan
Na ciepło w trakcie imprezy:
Żurek z białą kiełbasą prosto z kaszubskiej masarnii podany z jajem i ziemniakami
Gulasz wołowy aromatyzowany kminkiem podany z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym
Napoje:
Serwis Kawowy oraz Herbaciany dostępny przez calą uroczystość b/o
Woda z mięta i cytryną podana w dzbankach 0,5l / Osoba
Soki 0,5l Osoba
ALKOHOLE we własnym zakresie Lub kupione u Nas w lokalu