Karczma Swojak zaprasza na dwudniowe andrzejki. Tańce, hulanki i swawole do białego rana gwarantowane.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
Sopot,
Lentre Villes
bilety 190 zł
ulgowy 95 zł
ulgowy 95 zł
niedziela, godz. 16:00 - 19:00
Sopot,
Grand Blue
bilety 250 zł
ulgowy 225 zł
ulgowy 225 zł
Zagrają:
DJ Wolf (piątek)
DJ Irek (sobota)
MENU:
PRZYSTAWKA:
"Seta i galareta"
ZUPA:
Żurek na zakwasie własnej roboty podany z kiełbasą białą z kaszubskiej masarni, ziemniakami oraz jajem
II DANIE:
Schabowy w rozmiarze jak w Karczmie przystało podany z kapustą zasmażaną z leśnymi grzybami i ziemniakami pieczonymi w gęsim tluszczu
DESER:
Bufet domowych ciast
BUFET ZIMNY:
Galareta z kury wiejskiej i warzyw
Półmisek śledzi w trzech odsłonach :
- śledź po kaszubsku , śledź w occie , śledź w oleju z korniszonem i cebulą
Jaja faszerowane na dwa sposoby
Tatar wołowy
Deska pieczystych mięs:
Karkówka w ziołach i czosnku pieczona
Pałki z kurczaka w lekko pikantnej marynacie
Rolada wieprzowa faszerowana białą kiełbasą
Rolada z kurczaka wypełniona warzywami
Pasztet po wiejsku pieczony
SAŁATKI:
Sałatka ziemniaczana ze śledziem
Sałatka Grecka
DODATKI:
Pieczywo , masło, ogórki kiszone, smalec ,sosy zimne
NA CIEPŁO PO PÓŁNOCY:
Lekko pikantna Zupa Gulaszowa
Bigos po staropolsku przyrządzony
NAPOJE:
Serwis Kawowy oraz Herbaciany dostępny przez całą uroczystość
Woda z miętą i cytryną b/o
Alkohol własnym zakresie lub kupiony u Nas w Barze w promocyjnych cenach
DJ Wolf (piątek)
DJ Irek (sobota)
MENU:
PRZYSTAWKA:
"Seta i galareta"
ZUPA:
Żurek na zakwasie własnej roboty podany z kiełbasą białą z kaszubskiej masarni, ziemniakami oraz jajem
II DANIE:
Schabowy w rozmiarze jak w Karczmie przystało podany z kapustą zasmażaną z leśnymi grzybami i ziemniakami pieczonymi w gęsim tluszczu
DESER:
Bufet domowych ciast
BUFET ZIMNY:
Galareta z kury wiejskiej i warzyw
Półmisek śledzi w trzech odsłonach :
- śledź po kaszubsku , śledź w occie , śledź w oleju z korniszonem i cebulą
Jaja faszerowane na dwa sposoby
Tatar wołowy
Deska pieczystych mięs:
Karkówka w ziołach i czosnku pieczona
Pałki z kurczaka w lekko pikantnej marynacie
Rolada wieprzowa faszerowana białą kiełbasą
Rolada z kurczaka wypełniona warzywami
Pasztet po wiejsku pieczony
SAŁATKI:
Sałatka ziemniaczana ze śledziem
Sałatka Grecka
DODATKI:
Pieczywo , masło, ogórki kiszone, smalec ,sosy zimne
NA CIEPŁO PO PÓŁNOCY:
Lekko pikantna Zupa Gulaszowa
Bigos po staropolsku przyrządzony
NAPOJE:
Serwis Kawowy oraz Herbaciany dostępny przez całą uroczystość
Woda z miętą i cytryną b/o
Alkohol własnym zakresie lub kupiony u Nas w Barze w promocyjnych cenach