• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

9 odsłon Sylwestrowej Nocy

Bal Sylwestrowy

9 odsłon Sylwestrowej Nocy
w Restauracji Autorskiej ,,Pasjami..."


Nastrojowe dźwięki fortepianu, kameralne światło świec, wytworne kreacje, stylowe wnętrza i wykwintne menu.... kontynuując tradycję ekskluzywnych Kolacji Sylwestrowych zapraszamy na uroczysty wieczór pod hasłem ,,9 odsłon Sylwestrowej Nocy".

Kolacja Sylwestrowa w Restauracji Autorskiej ,,Pasjami..." to propozycja dla osób, które w ten szczególny wieczór pragną w kameralnej atmosferze cieszyć się towarzystwem bliskich i przyjaciół, a jednocześnie w sposób uroczysty i dystyngowany, w prawdziwie szampańskim nastroju rozpocząć Nowy Rok.

Szef Kuchni, od przystawki do deseru, poprowadzi Państwa w krainę smaków i zapachów, które opracował tak, byście mogli Państwo poczuć prawdziwą magię tego szczególnego wieczoru.

W ofercie:
Menu w dziewięciu odsłonach w trzech wersjach do wyboru
Kieliszek szampana o północy
Oprawa muzyczna: fortepian
Cena: 400 zł za osobę


Rezerwacja tel.: 0 -58 55 55 842/ 904
e-mail: restauracja@HotelRezydent.com.pl


Menu I
Amuse bouche
Niespodzianka Szefa Kuchni
Zakąska zimna
Parfaite z łososia podprawiane likierem pomarańczowym, podane z mango duszonym w tokaju
Zakąska ciepła
Pierożki z ciasta wonton nadziewane pieczoną kaczką z grzybami shitake, aromatyzowaną świeżą natką kolendry, podane na duszonej bok choy z kminkiem rzymskim i koprem włoskim
Sałata
Przedpołudnik podany z galantyną z bażanta w chrupiącej skórce, w akompaniamencie marmolady ze świeżych fig
Zupa
Zupa krem z pieczonych kasztanów podana z grillowaną foie gras i wiekowym octem balsamicznym
Intermezzo
Sorbet cytrynowy podany z likierem limoncello
Danie główne
Medaliony z langusty w akompaniamencie panierowanych ostryg, podane na purée ze słodkich ziemniaków z lekkim sosem szafranowo-pomidorowym
Deser
Sylwestrowa fantazja z tropikalnych owoców i musów czekoladowych podana z pianką szampanową
Napoje
Kawa, herbata
Kieliszek szampana Möet & Chandon Brut

Menu II
Amuse bouche
Niespodzianka Szefa Kuchni
Zakąska zimna
Glazurowana przepiórka faszerowana musem borowikowym, podana z marynowanymi śliwkami aromatyzowanymi octem cherry
Zakąska ciepła
Smażone małże św. Jakuba podane z purée selerowym, brązowym masłem i
szafranowym sosem vinaigrette
Sałata
Sałatka z zielonej fasolki szparagowej, indyczych żołądków confi i młodej cebulki, podana z chrupiącym sezamem i malinowym sosem vinaigrette
Zupa
Zupa krem z kalafiora podana z grillowaną piersią z perliczki, podprawiana serem Gruyere i oliwą z pestek dyni
Intermezzo
Granite z melona i szampana
Danie główne
Tornedos z argentyńskiej polędwicy wołowej podane z smażonymi borowikami, sosem maderowym i grillowaną foie gras
Deser
Mille-feuille z czekolady przekładane musami czekoladowymi i świeżymi malinami
Napoje
Kawa, herbata
Kieliszek szampana Möet & Chandon Brut

Menu III
Amuse bouche
Niespodzianka Szefa Kuchni
Zakąska zimna
Pasztet Strasburski podany z marmoladą jabłkową aromatyzowaną cedrem
Zakąska ciepła
Ostrygi zapiekane pod zabaione z szampana podane z kawiorem z jesiotra na grzankach z tapenadą
Sałata
Ceviche ze świeżego tuńczyka i małży św. Jakuba ,podane z pomidorami cherry i filecikami z pomarańcza
Zupa
Bisque z raków błotnych podprawiany koniakiem, serwowany z pianką bazyliową
Intermezzo
Sorbet malinowy podany z likierem miętowym
Danie główne
Grillowany comber jagnięcy podany na purée z pieczonych pomidorów z sosem z zielonej pietruszki i pieczonymi ziemniakami z masłem ziołowym
Deser
Torcik "Opera"
Napoje
Kawa, herbata
Kieliszek szampana Möet & Chandon Brut

*****************************************************************************************
Specjalna oferta pobytowa dla uczestników Kolacji Sylwestrowej:
Pokój 1-osobowy ze śniadaniem: 340 zł/dobę
Pokój 2-osobowy ze śniadaniem: 400 zł/dobę


Opinie