• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat

Już 31 marca zapraszamy na kolejną, czwartą i ostatnią, edycję cyklu kolacji przygotowywanych przez czterech uzdolnionych szefów kuchni (Sztuczka, Eliksir, Mercato, Biały Królik). Tym razem dania serwowane będą w Sztuczka Bistro w Sopocie.

"4 razy smaczniej" powołali do życia szefowie kuchni na co dzień pracujący w różnych restauracjach: Sztuczce (Jacek Koprowski), Białym Króliku (Marcin Popielarz), Mercato (Paweł Stawicki) oraz Eliksirze (Paweł Wątor). W kuchni cenią to samo: dobry, świeży produkt oraz eksperyment. Dlatego łatwo jednoczyć im siły w gotowaniu, tym bardziej, że chętnych na degustację ich autorskich kolacji nie brakuje.

- Połączyliśmy siły, ponieważ wizje naszych czterech restauracji są do siebie bardzo podobne. Gotujemy polskie dania, ale w nowym wydaniu - nie boimy się używać produktów rzadkich. Kreatywność nie oddala nas jednak od robienia prawdziwej kuchni. Do dań nie dorabiamy ideologii. Stawiamy na ciekawe, przede wszystkim jednak smaczne i zdrowe jedzenie. Wszyscy czterej bazujemy na dobrych, polskich produktach. Ich jakość jest dla dla nas kluczowa. Każdy, kto zdecydował się zapłacić za dzisiejszą kolację wcale niemałą kwotę, może być pewien, że dostanie w zamian osiem pożywnych dań i że wyjdzie z kolacji najedzony - powiedział nam Marcin Popielarz, szef kuchni w restauracji Biały Królik, w której odbyło się piątkowe spotkanie, drugie z cyklu "4 Razy Smaczniej".

Pełne menu przygotowane specjalnie na tę okazję poznamy wkrótce.

Przeczytaj relacje z poprzednich odsłon Cztery razy Smaczniej:

w Eliksirze
w Białym Króliku
w Mercato

Przeczytaj także

Opinie